FÖR ETT ÅR SEN...

IMG_3801.JPG

Denna veckan för exakt ett år sen flyttade vi äntligen in i butiken på S:t Knut! Fönstren putsades...

IMG_0740.JPG

... saker packades upp och ställdes på plats.

IMG_0785.JPG

Vi skrev vårt instagram-namn på fönstret. Det hade regnat litegrann när Per och mamma kom förbi.

IMG_0782.JPG

Vi fikade inne hos våra grannar på Söderberg & Sara.

IMG_3808.JPG

Och jag fick veta att en fin vän inte fanns längre. Att världen förlorat en helt fantastisk människa och briljant kreatör/designer/konstnär/aktivist. Tänkt på dig så mycket denna veckan Ana <3 

IMG_3803.JPG
IMG_3806.JPG

Jag var med och pyntade en Russebuss till skolavslutningsfesten i Folkets Park - med discokulor, ballonger och vimplar. Vi spelade Fem fine frökner och Fy faen på högsta volym medan regnet öste ner utanför...

IMG_3804.JPG
IMG_3800.JPG

... men det klarnade upp till kvällen, när jag tog ballongerna och begav mig till MECs årliga invigningsfest (imorgon är det förresten dags igen!) med Anna och Alexandra. Hade SÅ roligt. Sjöng karaoke, dansade på borden utomhus och njöt av varje sekund, medan jag undrade om någon skulle upptäcka att jag bara drack bubbelvatten?

IMG_3802.JPG

Två dagar tidigare hade jag nämligen tagit ett test <3

Idag för ett år sen visste vi. Men hade ändå ingen aning...

EN BUTIK BLIR TILL (DEL II)

IMG_1011.jpg

I slutet på juni var vi äntligen redo att öppna. Vi hade världens mysigaste invigningskväll för vänner och familj med bl.a. bröd från bästa bageriet Leve och alkoholfri äppelmust från Maglehem no 4. Vädret var väl typiskt för sommaren som gick... Men det klarnade upp - och snart hade butiksminglet blivit ett litet block party! <3

20615887_1500586516685687_8817482544788309234_o.jpg
20689795_1500610290016643_2713240156735615522_o.jpg
20615699_1500600473350958_8348499876845929417_o.jpg

Så hur har det gått, rent business-mässigt? Well, vi har ju som sagt haft det här som ett sidoprojekt - en hobby - mer än något vi skulle kunna gå runt eller till och med försörja oss på. Vi har haft öppet i butiken på helger och enstaka vardagar, eftersom vi alla tre jobbar heltid med annat parallellt. Vissa regniga och grå hösthelger har det varit lugnt i butiken och vissa kunder som bara varit på genomresa under veckodagarna har vi ibland inte kunnat möta upp och släppa in. Men med det sagt så har det ändå gått bra med försäljningen och vi har verkligen märkt att många uppskattar vår blandning av prylar, kläder och smycken - att vi har haft en tanke bakom vårt koncept: handgjort, rättvist tillverkat och vintage. Det har verkligen varit roligt att hälsa på alla fina och nyfikna personer som kommit in i butiken för att shoppa, spana eller bara småprata. Vi har fått mycket uppmärksamhet på kort tid och även fått höra att vi inspirerat andra till att våga ta steget och öppna eget. Det är jag verkligen stolt över! Jag är helt övertygad om att fler och fler kommer att söka sig till att handla mer från personer och varumärken som har transparens i sin produktion och tänker på vilka material de använder. Beundrar verkligen mina kollegor Lina och Victoria för hur de arbetar med sina respektive produkter. 

Och vad händer nu? Egentligen skulle vi fortsatt ha öppet fram till maj 2018, men livet händer ju som bekant och jag har ju börjat förbereda mig på att det kan bli bebisar any day now. Så januari kommer att bli vår sista månad med Affair, sen kommer vår hyresvärd att starta upp sin egen butik igen. Mer om vår sista tid i ett annat inlägg!

Mer om Affair
- En butik blir till (del I)

En butik blir till (del I)

IMG_0716.jpg

I våras kliade det i fingrarna efter något att få pyssla med förutom jobbet. "Tänk att ha ett eget ställe, där man bara kan göra fint, hänga och typ... vara?" satt jag och min kompis och spånade kring. Konkret affärsidé as any? 

Men när min vän Victoria - designer och egenföretagare som roddar inte bara ett utan tre brands samtidigt - efterlyste någon som ville dela ett space så fick planerna plötsligt en mer konkret form.

Vi tittade på två lokaler, där den ena var min drömlokal som jag gått och spanat på tidigare. Bredvid mysiga Söderberg & Sara på S:t Knut fanns ett litet space där jag länge tänkt att det borde ligga något bra. Det var meant to be att lokalen blev ledig precis när vi gjort verklighet av att börja leta. Den ska vi ha, tänkte vi. Vi bara kör. Och det gjorde vi! Avgörande blev att vi fick Lina med oss på tåget också. Hon gör grymma smycken i trä och såg chansen att använda lokalens källare som sin studio. Helt perfekt match, med andra ord.

IMG_0415.jpg

Men vad skulle jag göra i butiken då (förutom pyssla med den, pynta den och hänga där med mina vänner?) Jo, min mamma höll nämligen för fullt på att rensa ut lägenheten där min gammelmoster bott i över 30 år. Samtidigt hade min faster tagit tag i renovering och rensning av farmors gamla hus. Med prylsamlare, loppislovers och inredningsälskare (på gränsen till hoarders ibland, om vi ska vara helt ärliga) i alla släktgrenar kan man säga att det fanns... saker. Många vackra saker. Lite FÖR många. De förtjänade att synas, älskas och bo hemma hos andra. Det tänkte jag hjälpa till med.

Jag började helt enkelt med att rounda up de prylar jag tänkte skulle passa att sälja i butiken (och JA - mer om min fasters renovering av huset i Båstad en annan gång. Sneak peek ovan!) Mycket svenskt porslin, lite tyskt, keramik, mässing och andra fina inredningsdetaljer. 

affair1.jpg

Innan vi ens börjat klura på namn till butiken hade Sydsvenskan hört av sig och ville göra en intervju. Det gav ännu mer extra energi att få igång öppningen. Det skulle dröja ungefär en månad från att pappren var påskrivna till att vi öppnade dörren till Affair (namnet var inte min idé, och hade inget med förra posten att göra - men det passade ju så bra till slut!) 

Här kan ni läsa artikeln om oss.

Fortsättning följer...