LEKSANDSHUSET

leksand1.jpg

Vi har lämnat fina Leksand och spenderat helgen i Stockholm. Fick en kommentar av Sophia (läs hennes blogg Recovering Shopaholics på en gång, om ni inte redan gör det!) om hur fint huset är - och jag kan bara instämma. Här bodde mammas mormor och morfar en gång, efter det har min mormor och hennes syster haft det som sommarhus, och nu på senare tid har min mamma lagt ner mycket tid och kärlek på att fixa till huset och vårda det. Här samsas små prylar, saker, möbler och minnen från alla årtionden som huset funnits. Lite husesyn:

IMG_6432.JPG

Fina kuddar i soffan med lokalt Jobs-tyg, såklart.

IMG_6434.JPG
IMG_6433.JPG

Gammelmormor, morfar, mormor och andra okända släktingar står på rad. 

leksand5.jpg

Här bodde vi. Vi hängde mycket hemma i huset eftersom Ava blev riktigt förkyld. Feber, snor och hosta. Herregud, alltså - att se sitt barn sjukt är det värsta som finns? Och detta var "bara" en liten förkylning. Hur ska man klara värre grejer (ta i trä)? Vi tog i allafall tillfället i akt att bara vila och ta det riktigt lugnt, allihopa.

leksand2.jpg
leksand3.jpg

Gammelmosters klänning (också i Jobs-tyg)

IMG_6435.JPG

... och min klänning på tork i mammas rum.

Mammas rum brukade vara mormors rum. Över sängen sitter en bild på oss: mormor, jag och lillebror, när vi läser saga i samma säng. Snart kommer mina bebisar kunna krypa upp hos min mamma här och läsa saga med deras mormor. Så knäppt och konstigt och fint!

IMG_6430.JPG

Ser fram emot många somrar (och vintrar, har nämligen aldrig varit i Dalarna på vintern och drömmer om att fira jul här någon gång) i Leksands-huset hos mamma <3

SEMESTER I LEKSAND

IMG_5757.JPG

Nu har Pers semester börjat, äntligen! Vi reste iväg i måndags, till första semesteranhalten: Leksand och mammas hus. Här är fantastiskt varmt. Som överallt i landet just nu, känns det som? Vilken sommar detta är. Vill inte jinxa allt nu, men det måste ju vara typ den bästa någonsin?

IMG_5756.JPG

Hittills har vi varit ute på promenix, hälsat på grannar och familjevänner och visat upp bebisarna.

IMG_5755.JPG
IMG_5752.JPG

Fick en blåbärsrisbukett och stooora smultron hos Birgit.

IMG_5754.JPG

Här är vi: två glada semesterfirare! Hej hej!

IMG_5748.JPG

Finaste bion, här brukade de ha filmfestival en vecka under sommarlovet. Då fick vi gå och se flera filmer om dagen!  Älskar bio <3

IMG_5749.JPG

Fikade på Hildasholm.

IMG_5751.JPG
IMG_5750.JPG

Här bor vi! Skoja, det är Hildasholm igen. Men denna gång var vi på väg till...

IMG_5747.JPG
IMG_5758.JPG

... segerdoppet i Siljan efter gårdagens Sverigematch. Alla anledningar att bada är bra anledningar!