5 SMINKPRODUKTER FÖR SEMSTERN*

IMG_6038.JPG

* alternativt: för alla stressade mammor eller fellow latmaskar

Hej från Leksand! När jag gjorde mig i ordning för Pers försenade födelsedagsmiddag häromdan så passade jag på att plåta av produkterna jag använder just nu. Jag älskar att sminka mig och äger... en del... smink. Som jag brukade kånka med mig överallt (eftersom jag alltid är försenad och måste sminka mig on the go, hehe). Men med åldern (håhå jaja) och inte minst sen jag blev mami uppskattar jag det enklaste enkla mer och mer. Hur roligt det än är att ta en god stund till att fixa och dona med beautyblender, contour:a och highlight:a, måla ögonskugga med riktiga penslar osv. så är det inte riktigt prio ett för en latmaskmamma just nu. Här kommer därmed min nedbantade sminkväska: fem produkter jag använder mer eller mindre just nu:

IMG_6040.JPG
IMG_6041-2.jpg

1. BB Cream från Apoliva 
Jag har väldigt torr och känslig eksem-hy, så när vi pratar bas vinner alltid lätt, väldigt fuktgivande och inte särskilt täckande. Annars fastnar allt i fina linjer och torra partier och gör att jag ser torrare och rynkigare ut än vad jag är. Mission failed. Ja, man kan blanda lite olja i foundation, det är ett toppentips, men annars finns: BB cream. Denna är från apoteket, utan parfym är ett måste - och med SPF är ju aldrig fel! Använder den väldigt sparsamt, eftersom jag känner att min hud behöver andas för det mesta. Och för att min torra hy mår rätt bra på sommaren, så det behövs inte jättemycket. Tack för det!

2. Ögonbrynspenna från The BrowGal
Mina egna bryn är lockiga och oformliga och om jag bara gör en enda grej så är det fyller i ögonbrynen. Använder denna penna just nu för att penna är mitt enklaste bästa sätt att fixa brynen + hur smidigt med en pennvässare i själva pennan? Den lilla borsten i andra änden använder jag däremot aldrig. Just nu fantiserar jag dock om att göra microblading (helst på Roc Brows i Stockholm) så att denna sminkprodukt kan strykas helt från listan och livet bli ännu ett snäpp enklare...

IMG_6042.JPG
IMG_6039.JPG

2. Ögonfransprimer från Estée Lauder
Mascara är den andra sminkprodukten jag inte skulle vilja vara utan. Min favvo-mascara (även den från Estée Lauder) har tyvärr utgått men jag fortsätter använda denna primer i jakten på en ny favvo. Inbillar mig att primern får mina egna fransar att hålla sig friska och starka, samtidigt som den adderar lite längd.

3. Mascara "Paradise" från LÓreal
Denna mascara testar jag just nu. Den är bra! Men tar gärna emot andra tips...

IMG_6043.JPG
IMG_6044.JPG

5. Bronzer (typ) från Chanel, Les Beiges
DETTA. Detta är den bästa, mest magiska produkten jag äger. Borde unna mig en ny p.g.a. kolla skicket? Men den är ju inte billig, den här. Ändå värd varenda krona - och det skulle jag inte säga om det inte var sant, lovar. Så skir, så lätt, så fint resultat. Hittade detta inlägget av favoriten Carolie Hainer, som faktiskt var det som fick mig att slå till. "Weekend på landet"-glow får man av denna, alltså. Exakt vad mer önskas av en bronzer? Inser nu att det alltså var fem år sen jag köpte den OCH har använt en del sen dess. Så nu förstår ni hur värd den är. Mitt senaste är att använda den som ögonskugga också(!) Ja, den är bäst, klart slut.

IMG_6037.JPG
IMG_6045.JPG

Resultatet i två olika ljus! Vill avsluta med att dela med mig av mitt ultimata smink-tips som flera av mina vänner också anammat: om du vet att du ska på fest/middag/annan rolig tillställning och vill känna dig extra fin - strunta helt i att sminka dig i någon dag innan! Dels får ansiktet vila upp sig lite inför det roliga, men viktigast: du kommer att känna dig SÅ fin, typ före/efter-transformation á la "En Prinsessas Dagbok" och alla andra dåliga collegefilmer där redan-snygg-tjej-plattar-håret-och-tar-av-sig-glasögonen-och-blir-ännu snyggare-(enligt kass samhällsnorm!) Ja, så dåligt exempel, men ni fattar ju vad jag menar? Att bara sminka sig jättesällan är också ett trick för att känna sig vrålsnygg och ta sönder selfiekameran när det väl händer. Varsågod för tips!