SÅ BLEV MATRUMMET

matrum1.jpg

Välkommen in i vårt nya matrum! Vi valde färgen längst till vänster här ("Stålblå" från Beckers) - men sen ville jag få den bruten i Nordsjös butik eftersom jag läst att deras färg testat extra bra på hur lite kemikalier den släpper i inomhusluften (inga, i stort sett). Vuxet och ansvarsfullt va? Måste ju tänka på bebbarna. Efter att ha målat två väggar konstaterades att nyansen inte alls var samma, utan mycket mer knalligt turkos. Fin, men jag ville ju ha det mer åt det grå-blå, som på inspirationsbilderna... 

matrum7.jpg

Så jag fick måla om igen. Eftersom jag inte ville kasta bort den färg vi redan köpt så blev det en mindre burk av en mycket mer grå och ljus nyans, som jag sen blandade ut med den färg vi redan hade tills jag fick exakt den nyans jag var ute efter. Kändes riktigt proffsigt (och väldigt nervöst) - men nu är jag SÅ nöjd!

matrum9.jpg

Det här är nog den bild som gör färgen mest rättvisa. Den förändras ju i olika ljus och i efterredigeringen av bilderna. SÅ svårt detta med färg. Men värt det.

matrum12.jpg

Matrummet ligger i fil med vardagsrummet och här till vänster ser ni hallen. Den stängda dörren leder in i sovrummet. Alla bilder på hur lägenheten såg ut när vi flyttade in finns här.

matrum5x.jpg
matrum2.jpg

Här är drömmen att en dag bygga en stor platsbyggd hylla över hela väggen. Som sväljer både Pers ständigt växande vinylsamling och mina böcker. Just nu står skivhyllan tillsammans med en barvagn jag fyndade på Myrorna för typ 80 kr i när jag pluggade i Uppsala. Några dagar efter såg jag en exakt likadan i en antikaffär för 500 spänn! Nöjdheten då.

matrum11.jpg

Åt detta hållet ser ni vardagsrummet. Det är en naturlig "kant" där väggen till matrummet slutar och vardagsrumsväggen är lite mer än en decimeter längre bak. Svårt att förklara kanske, men rummet känns mycket mer avdelat och mysigt nu när färgen är på plats. Samtidigt känns fortfarande rymden från båda rummen.

matrum3x.jpg

På andra sidan är det en vägg som sticker ut en bit i rummet och delar av. Alla möbler är ärvda efter morfar eller gammelmoster. Lampan är från Pholc och den guldiga krukan är HAY. Resten är loppisfynd! 

matrum13-2.jpg

(Den turkosa kudden är för att jag inte tycker om att sitta på yllesitsarna när jag springer runt utan byxor här hemma. Kanske inte världssnyggt att den låg där men aja, nu vet ni det!)