FYNDARE / SYNDARE

IMG_8646.JPG

Ett av de största fail-projekten någonsin här i Malmö måste vara det gigantiska köpcentret Entré som ligger här i mitt nygamla hood vid Värnhem. Ett stort tomt köpcenter som ungefär alla affärer flytt från för längesen. Kvar finns Hemköp, Systemet, en sportbar och de blanka golven som det kastades pengar på i nåt slags sista tappert försök att ge stället ett uppsving. Funkade sådär. Personligen hoppas jag verkligen på att hela stället görs om till något helt annat: kulturhus, bibliotek, bostäder eller varför inte en simhall? Vi behöver fler mötesplatser som inte är shoppingcenter. Krossa kapitalismen osv. Skulle jag ju kunna skriva, om jag inte var en tvättäkta hycklare som precis upptäckt det enda positiva med Entré: H&M har tydligen en outlet-butik på plats. Jag var där och spanade i veckan och fick med mig ett helt gäng oväntat fina saker hem för en helt orimligt billig peng. Två klänningar, en kjol, en skjorta och en kappa blev det. Superbilligt var det. Ja, jag vet att det är någon annan som betalar priset. Ja, jag hade ju tänkt sluta handla på H&M helt och leker t.o.m. med tanken på ett totalt köpstopp. Men det är ju något med den där känslan av att fynda? Den är så otroligt tillfredställande. Och lite nya kläder ska väl en nybliven mammaperson få unna sig?

Aja, ska sluta upp med ursäkterna. Poängen är att nu är jag så fruktansvärt peppad på att få klä mig fint i nya fynd och dessutom återupptäcka allt jag redan har i garderoben som inte luftats sen pre-preggo times. Ska inte handla något nytt på länge till. Lovar.

IMG_8543.JPG
IMG_8668.JPG

Två av fynden ^^