FÖRSTA JULEN

jul-stakar.jpg

Projekt maxa julmyset har inletts här hemma. Jag ville börja julpynta redan förra helgen, men Grinchen jag lever med var lite skeptisk - och jag fick väl lov att ge honom rätt ändå… Nä, men faktiskt så tycker jag mig känna en försiktig förväntan även från Per i år. Vi är såklart båda extra exalterade inför den första julen med barn! Det går ju liksom inte att bortse från att det adderar något alldeles speciellt. Även om de såklart inte kommer att komma ihåg just denna jul, så är det ju nu det börjar! Alla de små traditionerna och detaljerna som kommer bli till barndomsminnen, skapa pirr-i-magen och förväntan. Det är nu vi skapar helt egna familjetraditioner och kan föra vidare de vi själva tycker om. Jag är ju en jul-lover av rang, om ni inte redan förstått det. Tänkte att vi kunde kika lite på hur det ser ut här hemma just nu, såhär veckan innan första advent:

jul.jpg

Ljusstaken har jag ju redan berättat om. Den fick sällskap av en annan röd ljusstake. Den skarpsynte kanske noterar en förändring i tavelväggen? Jepp, den har vuxit på nytt sen sist. Ni ser också en liten glimt av min nya Bruno Mathsson-fotölj som jag köpt på Blocket och inte tror att jag visat upp ännu? Ska kläs om nån gång i livet, men det röda tyget är ju lite juligt ändå?

jul-duk.jpg

På matbordet testade jag denna duk som jag fick ärva av pappa. Jättesöt, men det visade sig att små nyfikna händer når upp till att dra i den, så kommer inte ha adventsljusstaken på bordet, det är ett som är säkert…

jul-skugga.jpg

Solen har skinit in både igår och idag <3 Det har varit frost på marken och iskallt (åtminstone i Skånska mått mätt…) Titta så fin skugga adventsstjärnan kastade på väggen bredvid tavlan från Poppykalas.

jul-änglaspel2.jpg

Det viktigaste pyntet för mig: änglaspelet. Det mysiga skenet och de små plingen från änglarna ÄR julstämning. Fick ett nytt av mamma eftersom mitt gamla kändes väldigt ostadigt, återstår att se om jag vågar elda några ljus alls. Brukar nästan aldrig tända ljus hemma, är livrädd för att glömma eller somna ifrån?

jul-änglar.jpg

I matrummet har detta lilla änglaband tagit plats på skivhyllan. Har fått dem av mamma och tycker att de är så fina!

jul-stjärna2.jpg

I fönstret hänger också två små änglar (från Svenskt Tenn), den finaste adventsstjärnan jag vet i mässing och ljusstaken från Ystad Metall som jag långtidslånat av mamma (med ljusen tända enbart för fototillfället, hehe). Här ser ni även vilken gran det blev! En rumsgran från AB Småland, men såklart fanns det massor av superbilliga på både Ica och Netto här vid oss. Aja, jag har ju sagt att jag ska sponsra mina favoritbutiker när det väl handlas - så får väl leva med det. Den ska pyntas, men det väntar vi med. Nån måtta får det väl vara!

Nu ska jag se fjärde avsnittet av My Brilliant Friend på HBO! Kollar ni? Har ni läst böckerna? Jag _älskar_ Elena Ferrantes böcker och är positiv till serien so far. Önskar bara att de hade kunnat göra dem ännu mer detaljerade, utdragna, ingående. Fått lära känna karaktärerna ännu mer på djupet. Typ The Wire eller Game of Thrones-style. Eller Sopranos, som jag inte sett än - men tänker att det kunde blivit lite den viben. En riktig långkörare. Har iofs tre böcker kvar efter denna, så lär ju bli en del avsnitt ändå… Skrev för övrigt ett långt inlägg med boktips för ett tag sen, som försvann utan att jag hann spara. Hatar när det händer. Får se ifall jag orkar göra om.

Kram på er!