En butik blir till (del I)

IMG_0716.jpg

I våras kliade det i fingrarna efter något att få pyssla med förutom jobbet. "Tänk att ha ett eget ställe, där man bara kan göra fint, hänga och typ... vara?" satt jag och min kompis och spånade kring. Konkret affärsidé as any? 

Men när min vän Victoria - designer och egenföretagare som roddar inte bara ett utan tre brands samtidigt - efterlyste någon som ville dela ett space så fick planerna plötsligt en mer konkret form.

Vi tittade på två lokaler, där den ena var min drömlokal som jag gått och spanat på tidigare. Bredvid mysiga Söderberg & Sara på S:t Knut fanns ett litet space där jag länge tänkt att det borde ligga något bra. Det var meant to be att lokalen blev ledig precis när vi gjort verklighet av att börja leta. Den ska vi ha, tänkte vi. Vi bara kör. Och det gjorde vi! Avgörande blev att vi fick Lina med oss på tåget också. Hon gör grymma smycken i trä och såg chansen att använda lokalens källare som sin studio. Helt perfekt match, med andra ord.

IMG_0415.jpg

Men vad skulle jag göra i butiken då (förutom pyssla med den, pynta den och hänga där med mina vänner?) Jo, min mamma höll nämligen för fullt på att rensa ut lägenheten där min gammelmoster bott i över 30 år. Samtidigt hade min faster tagit tag i renovering och rensning av farmors gamla hus. Med prylsamlare, loppislovers och inredningsälskare (på gränsen till hoarders ibland, om vi ska vara helt ärliga) i alla släktgrenar kan man säga att det fanns... saker. Många vackra saker. Lite FÖR många. De förtjänade att synas, älskas och bo hemma hos andra. Det tänkte jag hjälpa till med.

Jag började helt enkelt med att rounda up de prylar jag tänkte skulle passa att sälja i butiken (och JA - mer om min fasters renovering av huset i Båstad en annan gång. Sneak peek ovan!) Mycket svenskt porslin, lite tyskt, keramik, mässing och andra fina inredningsdetaljer. 

affair1.jpg

Innan vi ens börjat klura på namn till butiken hade Sydsvenskan hört av sig och ville göra en intervju. Det gav ännu mer extra energi att få igång öppningen. Det skulle dröja ungefär en månad från att pappren var påskrivna till att vi öppnade dörren till Affair (namnet var inte min idé, och hade inget med förra posten att göra - men det passade ju så bra till slut!) 

Här kan ni läsa artikeln om oss.

Fortsättning följer...